Δημοσθένειος βιβλιοθήκη του Δήμου Παιανίας

 

Διεύθυνση: Πλ. Δημοσθένους, 190 02 Παιανία

Τηλέφωνο- Fax.: 210-6646575

Ιστοσελίδα:   http://users.otenet.gr/~dbdp/

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  dbdp@otenet.gr

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη βιβλιοθήκη:

Ο βασικός στόχος της βιβλιοθήκης είναι η κάλυψη των πληροφοριακών αναγκών των δημοτών της Παιανίας, η υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου, η ανάπτυξη και η καλλιέργεια της τοπικής ιστορίας και λαογραφίας και γενικότερα η πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Παιανίας.

Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική.

Το υλικό της διατίθεται για επιτόπια χρήση ή για εξωτερικό δανεισμό.

Δικαίωμα εξωτερικού δανεισμού έχουν οι χρήστες που είναι κάτοχοι της κάρτας μέλους της βιβλιοθήκης την οποία αποκτούν επιδεικνύοντας την αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο πιστοποίησης ταυτότητας (διαβατήριο κ.τ.λ.) του ιδίου ή του κηδεμόνα τους.

Η Δημοσθένειος Βιβλιοθήκη παρέχει τις υπηρεσίες της σε όλους δωρεάν.

 

  Θεματικές Ενότητες

Η συλλογή της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει περίπου 6.000 τίτλους βιβλίων και αναφέρεται στους παρακάτω τομείς της γνώσης ως εξής:

Φιλοσοφία  Ψυχολογία 

 Διαμορφώνεται σταδιακά σώμα βιβλίων ψυχολογικής συμβουλευτικής, κυρίως  για τα προβλήματα της οικογένειας.

Θρησκείες  Θεολογία 

Με μια συλλογή τίτλων που αφορούν θρησκευτικά θέματα καθώς και τα Αγιολογικά κείμενα.

Κοινωνικές Επιστήμες

 Υλικό που καλύπτει τις πολιτικές επιστήμες, Δίκαιο, οικονομία κλπ.

Θετικές και Εφαρμοσμένες

Επιστήμες

Τίτλοι που αναφέρονται στην φυσική, τα μαθηματικά, την χημεία, βιολογία κλπ. Επίσης υπάρχει η πλήρης σειρά των εκδόσεων "ΚΑΤΟΠΤΡΟ".

Τέχνη

 Μικρή συλλογή υλικού που αφορά τον χώρο της τέχνης "Ελληνική Τέχνη" της Εκδοτικής Αθηνών.

Αρχαία Ελληνική Λογοτεχνία

Μια αρκετά μεγάλη συλλογή παλαιών τίτλων που καλύπτουν τα αρχαία ελληνικά κείμενα. "Βιβλιοθήκη των Ελλήνων" του Ελληνικού Εκδοτικού Οργανισμού καθώς και "Αρχαίοι Έλληνες Συγγραφείς" των εκδόσεων Ζαχαρόπουλος.

Σύγχρονη Λογοτεχνία 

Μια πλούσια συλλογή σύγχρονων τίτλων (Ελληνική και παγκόσμια ποίηση, θεατρικά έργα, δοκίμιο, μυθιστόρημα και διήγημα.)

Ιστορία 

Υλικό που καλύπτει την ελληνική και παγκόσμια ιστορία. "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους" της Εκδοτικής Αθηνών. "Ιστορικό Λεύκωμα", απομνημονεύματα, βιογραφίες ιστορικών προσώπων, περιηγητικά κείμενα. Η συλλογή μας διαθέτει πολλούς τίτλους που αναφέρονται στην ιστορία της Παιανίας και της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων π.χ. "Ιστορία της Παιανίας" του Γ.Δ. Χατζησωτηρίου, "Λεύκωμα της Παιανίας" κλπ.

Παιδική Λογοτεχνία

Με μια πλούσια συλλογή τίτλων που καλύπτουν όλα τα θέματα και αφορούν παιδιά από την νηπιακή ηλικία έως και την εφηβική.

Πληροφοριακό Υλικό 

Περιλαμβάνει εγκυκλοπαίδειες και λεξικά όπως "Πάπυρος Larousse, The New Carxon Encyclopedia, Εκπαιδευτική Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια της Εκδοτικής Αθηνών, Νέο Ελληνικό Λεξικό του Εμ. Κριαρά, σειρά Ελληνικής πεζογραφίας, Ελληνική ποίηση και Ευρωπαϊκά Γράμματα των εκδόσεων Σοκόλη κλπ.

Επιπλέον η Βιβλιοθήκη έχει την δυνατότητα  αναζήτησης πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου (Internet) και πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων.

Όλες οι πληροφορίες προέρχονται από την ιστοσελίδα της Δημοσθενείου Βιβλιοθήκης Παιανίας στο  http://users.otenet.gr/~dbdp/

Πρόσθετες πληροφορίες