Χάρτης για το πώς να φτάσει κανείς στο σχολείο (από Αθήνα)

map lykeio

 

Με αυτοκίνητο

Ερχόμενοι από Αθήνα

Από την λεωφόρο Μεσογείων στρίβουμε δεξιά στην γέφυρα του Σταυρού και βρισκόμαστε στην λεωφόρο Λαυρίου. Μετά από περίπου 3kmσυναντάμε τα Γλυκά Νερά και στην συνέχεια (περίπου 2km) βρισκόμαστε στην Παιανία. Στη διχάλα που κάνει ο δρόμος (σουπερ-μάρκετ "Μαρινόπουλος") προχωρούμε δεξιά και αμέσως μετά συναντάμε μια μικρή διχάλα (ταβέρνα "Διάσελο") όπου και πάμε αριστερά. Ακολουθούμε αυτό το δρόμο και στο τέλος του (συναντάμε απαγορευτικό για ευθεία) στρίβουμε αριστερά. Στο πρώτο στενό στρίβουμε δεξιά και κατευθυνόμαστε προς την κεντρική πλατεία της Παιανίας, όπου βλέπουμε στα αριστερά μας και την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής. Συνεχίζουμε ευθεία προς την πλατεία Δημοσθένους (περίπου 50m). Κατευθυνόμαστε προς τα αριστερά της μικρής αυτής πλατείας και βρίσκουμε στα δεξιά μας την οδό Αναπαύσεως, στην οποία μπαίνουμε. Συνεχίζουμε για περίπου 300μ. και βλέπουμε στα αριστερά μας το Λύκειο Παιανίας. Ο δρόμος συνεχίζει για το Σπήλαιο Κουτούκι.

 

Ερχόμενοι από το Κορωπί ή από το Μαρκόπουλο

Είμαστε στο Κορωπί, το περνάμε και κατευθυνόμαστε προς Παιανία. Μετά από περίπου 6χλμ μπαίνουμε στην Παιανία . Βρισκόμαστε την λεωφόρο Μαρκοπούλου ερχόμενοι από το Λαύριο, το Σούνιο, το αεροδρόμιο ή το Μαρκόπουλο και κατευθυνόμαστε προς Αθήνα.

Μόλις μπούμε στην Παιανία, σύντομα θα δούμε στα αριστερά μας ένα κατάστημα "Pet City". Εκεί θα στρίψουμε αριστερά και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος εκείνου του δρόμου (οδός Σπ.Δήμα). Στο τέλος  του θα στρίψουμε αριστερά και στον πρώτο δρόμο δεξιά. Μετά από περίπου 200μ. συναντάμε σταυροδρόμι, όπου και στρίβουμε αριστερά. Αυτή είναι η οδός Αναπαύσεως. Στα 200μ. βλέπουμε στα αριστερά μας το Λύκειο Παιανίας.

 Με το λεωφορείο και με τα πόδια

Από τον σταθμό του Μετρό στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παίρνετε το λεωφορείο 308 "Εθνική Άμυνα ~ Παιανία - Κορωπί" ή το λεωφορείο 125 "Εθνική Άμυνα ~ Βάρκιζα".

Φτάνoντας στην πόλη της Παιανίας, κατεβαίνετε στην 2η στάση Αγ.Τριάδος (γωνία Αγ.Τριάδος & Ιωάννου Μεταξά), και  προχωράτε δεξιά με κατεύθυνση προς την πλατεία Βασ.Κωνσταντίνου (περίπου 200m). Περνάτε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (στα αριστερά σας) και προχωρείτε προς την πλατεία Δημοσθένους (περίπου 50m). Κατευθύνεστε προς τα αριστερά της μικρής αυτής πλατείας και βρίσκετε την οδό Αναπαύσεως. Περπατάτε περίπου 300m και βλέπετε στα αριστερά σας το Λύκειο Παιανίας.

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες